tervetuloa

VaMO ry:N inspiraatiopäivä porissa

Julkaistu: 22.01.2016, kirjoittanut:

(Tilaisuus peruttu vähäisen osallistujamäärän takia. Yritämme uudelleen myöhemmin!)

Inspiraatiopäivä ”TALVEN TOUHUJA” varhaisiän musiikinopettajille sekä muille alle kouluikäisten lasten parissa työskenteleville Palmgren-konservatorion muskariluokassa, Rautatienpuistokatu 7, 28130 Pori, 1.kerros, lauantaina 30.1.2016 klo 10.00-⁠16.00 (lounastauko klo 12.30-⁠13.30).

Inspiraatiopäivän tavoitteena on tutustua uuteen lastenlaulumateriaaliin ja saada muissa oppilaitoksissa toimivilta kollegoilta ideoita ja vinkkejä laulujen monipuoliseen käyttöön. Ajatuksena on, että jokainen päivään osallistuva tuo yhden itse tekemänsä tai muuten lapsiryhmissä toimivaksi koetun talviaiheisen laulun tai lorun, jonka opettaa muille osallistujille. Laulun ympärille on hyvä valmistella pieni toiminnallinen opetustuokio, jonka myötä laulu tulee kaikille tutuksi ja sitä hyödynnetään eri työtavoilla toteuttaen.

Järjestäjä: Varhaisiän musiikinopettajat ry

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen minttu.koivunen (at) vamory.fi. Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 17.1.2016.

Lisätietoja "tapahtumat ja seminaarit"-osiossa: Inspiraatiopäivä

VUODEN 2015 LASTENLEVY ON YÖKYÖPELIT

Julkaistu: 17.11.2015, kirjoittanut:

Varhaisiän musiikinopettajat ry valitsee vuosittain vuoden lastenlevyn, joka tänä vuonna julkistettiin II valtakunnallisten musiikkikasvatuspäivien yhteydessä Helsingin Musiikkitalossa lauantaina 14.11.2015. Palkinnon sai Anna-Mari Kähärän sävellyksiin ja Laura Ruohosen sanoituksiin pohjautuva lastenlevy Yökyöpelit.

Varhaisiän musiikinopettajat ry:n hallituksen jäsenistä koostuva työryhmä kuunteli reilut viisitoista marraskuun 2014 ja lokakuun 2015 välillä julkaistua suomalaista lastenmusiikkilevyä. Varhaisiän musiikinopettajien sydäntä lähellä ovat erityisesti laulujen sopivuus pienen lapsen kokemusmaailmaan sekä musiikillinen monipuolisuus. Tänä vuonna raati arvosti myös musiikin tavoittavuutta koko perheelle, pienimmästä suurimpaan.

”Laura Ruohosen kirjoittamat nerokkaan hauskat runot kutittavat kielen päällä ja hauskuuttavat kuuntelijoita aina vauvasta vaariin. Anna-Mari Kähärän lennokkaat melodiat värittävät Ruohosen tekstiä ja herättävät tarinat eloon kiehtovien musiikkimaailmojen avulla. Lauluista pursuaa ilo ja hyvä huumori läpi koko levyn. Tuotantokokonaisuudessa kuullaan myös herkkiä lauluja, joihin perheen pienimmätkin voivat rauhoittua. Levyn ääni- ja soitinmaailma on rikas, sovitukset ovat taidokkaasti ja monipuolisesti tehtyjä. Levyllä musisoi taitavia laulajia, näyttelijöitä sekä soittajia. Tuotanto on kokonaisuudessaan hyvin onnistunut ja ammattitaitoinen. Kerrassaan laadukasta lastenmusiikkia.”

Yökyöpelit -levyn laulut on sävelletty Laura Ruohosen samannimisen näytelmän kantaesitykseen Helsingin Kaupunginteatteriin vuonna 2011. Laulusolisteina on mukana tuttuja ääniä, kuten Martti Suosalo, Vuokko Hovatta, Emilia Nyman, Paavo Kerosuo, Seela Sella, Tuukka Leppänen ja Seppo Halttunen. Muusikkoina levyllä on mukana Sami Kurppa, Anna-Mari Kähärä, Sara Puljula ja Marko Puro. Musiikin on tehnyt Anna-Mari Kähärä ja äänitteen on tuottanut Saila Lintula/Yle Lapset ja nuoret.

Laura Ruohonen (oik.) ja Saila Lintula (vas.)
 Laura Ruohonen (vas.) ja Saila Lintula (oik.)

II valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät Helsingissä 11-14.11.2015

Julkaistu: 12.11.2015, kirjoittanut:

Varhaisiän musiikinopettajat ry. ei pidä tänä syksynä omaa seminaaria, vaan osallistumme II valtakunnallisten musiikkikasvatuspäivien järjestämiseen Helsingissä.

Ohjelmasta löytyy perjantaina mm. Lenka Pospíšilován "Creative Music Education in Early Childhood" ja Elisa Seppäsen ja Hanna-Maija Aarnion "Mammamuskarista se alkaa" -työpajat. Perjantaina julkistetaan myös Piisejä pirpanoille -nuottikirja viime vuonna järjestetyn lastenlaulukilpailun sadosta klo 12:45. Nuottikirjaa on mahdollisuus ostaa julkistuksen jälkeen esittelypöydästämme. VaMO ry:n syyskokous pidetään ennakkotiedoista poiketen perjantaina 13.11.2015 Helsingissä Keski-Helsingin musiikkiopistolla (Helsinginkatu 3-5, 4. kerros) alkaen klo 19.00.

Lauantain yleisöpäivässä tarjoamme muskarituokioita alkaen klo 10:15 sekä julkistamme Vuoden lastenlevyn klo 11:45.

Tutustu musiikkikasvatuspäivien ohjelmaan täällä. Huomaathan, että ennakkoilmoittautuminen on pakollinen 11-13.11. oleviin tapahtumiin. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 18.9.-30.10.2015. Paikat työpajoihin täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

VaMO ry:n kevätseminaari lohjalla 28.3.2015

Julkaistu: 24.02.2015, kirjoittanut:

Varhaisiän musiikinopettajat ry:n kevätseminaari pidetään Lohjalla 28.3.2015. Aiheena on "vamolta vamolle!" eli tarkoitus on siirtää hyväksi havaittuja oppeja opettajalta toiselle. Päivän aikana perehdytään mm. vamojen työssä jaksamiseen ja rooliin työyhteisössä. Iltapäivällä kurkistetaan varhaisiän musiikkikasvatuksen moninaisten kohderyhmien pedagogiikkaan yhdessä musisoimalla ja pohditaan opetusprosessin etenemistä.

Lisätietoja täältä.

Sivu 3 / 5        < Uudemmat   1    2    3    4    5    Vanhemmat >