tervetuloa

Suomi 100 -juhlavuoden lastenlaulu on julkaistu!

Julkaistu: 08.09.2017, kirjoittanut:

Varhaisiän musiikinopettajat ry tilasi Soili Perkiöltä ja Hannele Huovilta Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi uuden lastenlaulun. Kappale Suomi 100 julkaistiin VaMO ry:n kevätseminaarin yhteydessä Oulussa 26.3.2017. Suomi 100 nuotti

Laulu on tarkoitettu käytettäväksi erityisesti alle kouluikäisten lasten musiikinopetuksessa, mutta soveltuu myös mainiosti alakoulujen kuoroille ja pienille soittajille. Laulun viisi säveltä ja muutama sointu antavat lapsille mahdollisuuden laulun soittamiseen itse esimerkiksi viisikielisellä kanteleella, viululla tai laattasoittimilla, kuten ksylofoneilla.
 
Hannele Huovi kertoo runon synnystä: "Halusin tehdä juhlalaulun ilman paatosta tai nationalistista sävyä. Täällä on vaihtelevat vuodenajat ja kaunis luonto. Halusin sanoihin myös ajatuksen, että Suomi on turvallinen ja avaramielinen maa, täällä on hyvä lapsen juurtua ja kasvattaa oksiaan moneen suuntaan. Puu on aina ollut Suomelle tärkeä sekä taloudellisesti että etenkin sielullisesti. Se on myös hyvä symboli, oksat ilmaan, juuret syvälle maahan. Suomipuu kertoo ihmisen kasvusta maailmaan."
 
Soili Perkiön kuvaus laulun tekoprosessista: "Kun sain Suomi 100 - runon Hannelelta vaikutuin sen tunnelmasta, runon aurinkoisesta koskettavuudesta. Otin tekstin mukaan matkalle Kambodzaan ja rytmittelin sanoja liikenteen vilskeessä, tuk tukin kyydissä ja jokilautta-ajelulla. Kun näin Suomen lipun liehuvan Phnom Pehnin puistossa syntyi melodia laulun B-osaan: "Sata on oksaa, sata on juurta, sata linnuille pesää..." Oli vahva tunne olla laulun kautta juurilla, olla yksi Suomi-puu maailmalla." 
 
Seminaariväki otti laulun vastaan innostuneena ja liikuttuneenakin ja työpajoissa Suomi 100 -laulusta kehiteltiin sovitukset laattasoittimille ja kanteleryhmälle sekä tanssikoreografia ja käsileikki konserttikatsomoissa leikittäväksi. Eri sovitukset on koottu Facebook-tapahtumasivulle, josta niitä voi kuka tahansa käydä katsomassa ja saada ideoita laulun käyttämiseen. Varhaisiän musiikinopettajat ry:n toiveena on myös, että opettajat ympäri Suomea laittaisivat sivulle videoita omista Suomi 100 -laulun sovelluksistaan ja tällä tavoin viettäisivät tätä juhlavuotta yhdessä. 
 
Facebook-tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/1628671610483815/ (täältä löydät myös nuotin)
 
Suomi 100 -laulusta tehty koostevideo:
https://youtu.be/ebOf7Elps8g 
 
Kanteleversio:
https://youtu.be/BvCEWsKtUDc
 
Laululeikki:
https://youtu.be/gscdM1eb9hI
 
Laattasovitus:
https://youtu.be/FaKm-9zdLVg
 
Tanssi:
https://youtu.be/eHkOLkWSEmI
 

Suomi 100 nuotti

VaMO ry:n kevtseminaari 2017 Oulussa

Julkaistu: 06.03.2017, kirjoittanut:

Varhaisiän musiikinopettajat ry:n kevätseminaari järjestetään 25.3.2017 Oulussa. Seminaarin ohessa on lauantaina iltaohjelmaa ja sunnuntaina Soili Perkiön luotsaama inspiraatiopäivä! Varsinainen varhaisiän musiikkikasvatuksen superviikonloppu siis tulossa! Seminaarin kouluttajina Eve Alho, Leena Poikela ja Anna Nora.

Lisätietoja: seminaarit/tapahtumat

Haussa teoksia Vuoden lastenlevy 2017 -kilpailuun!

Julkaistu: 20.01.2017, kirjoittanut:

Oletko julkaissut tai julkaisemassa lapsille suunnattua cd-levyä tai cd-kirja -teosta 17.10.2016-29.9.2017 välisenä aikana? Keräämme aineistoa kilpailua varten 29.9.2017 saakka (levyn tulee olla tällöin perillä). Ota yhteyttä järjestösihteeriin (jarjestosihteeri@vamory.fi), mikäli haluat osallistua Vuoden lastenlevy 2017 -kilpailuun! 

Vuoden lastenlevy 2016 on "Metsään"

Julkaistu: 09.12.2016, kirjoittanut:

Vuoden 2016 lastenlevyksi valittiin Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! -yhtyeen levy Metsään. Varhaisiän musiikinopettajat ry:n hallituksen jäsenistä koostuva työryhmä kuunteli kolmetoista, lokakuun 2015 ja lokakuun 2016 välillä julkaistua, suomalaista lastenmusiikkilevyä. Varhaisiän musiikinopettajien sydäntä lähellä ovat erityisesti laulujen sopivuus pienen lapsen kokemusmaailmaan sekä musiikillinen monipuolisuus.


Työryhmän arvio levystä:

 

”Metsään-levy johdattaa kuulijan aistien retkelle, jossa seikkailevat muun muassa metsän eläimet, hämmäskäärmeet ja sirkuspellet.  Nerokkaissa ja  monimuotoisissa sovituksissa on vaikutteita niin suomalaisesta kansanmusiikista kuin tyyleistä ympäri maailman. Laulut innostavat kuulijan löytämään yhtymäkohtia tutuista länsimaisen taidemusiikin suurteoksista. Levyä kuunnellessa ei voi olla iloitsematta siitä, miten Suomessa tehdään laadukasta ja hyvin tuotettua lastenmusiikkia, josta aikuisetkin nauttivat. Levyn laulujen teemat sopivat lapsen maailmaan täydellisesti.”


Yhtyeeseen kuuluvat Hanna-Maija Aarnio, Esko Grundström, Riikka Helske, Tero Pajunen, Essi Putkonen ja Heidi Tamper.  Äänitteen on tuottanut, äänittänyt ja miksannut Esko Grundström.

 

Tänä vuonna Varhaisiän musiikinopettajat ry palkitsi voittajalevyn  lisäksi Vuoden tulokas- kunniamaininnalla Mutaveijarit-yhtyeen Ympäri ämpäri! -levyn.

 

Vuoden lastenlevy 2016 -palkinnon saaja julkistettiin torstaina 8.12.2016 Helsingin Musiikkitalon päälämpiössä.

 

Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!

Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!

 

Voittajalevy Metsään

 

Sivu 1 / 5        1    Vanhemmat >